Web Counter
stats counter 11. 2012 Camino primitivo | No pain no glory
De Camino Primitivo is een zeer mooie wandeltocht vanuit Oviedo door de bergen van Asturië en Galicië naar Lugo en vandaar naar Santiago de Compostela. De route is goed aangegeven en er zijn voldoende albergues.

Wij lopen deze tocht eind juli, begin augustus. Dit is vanwege de schoolvakanties niet zo’n gunstige periode. Er zijn dan veel jongelui op pad, die vaak in groepen lopen, waardoor de albergues vrij snel vol zijn en het er meestal luidruchtig aan toe gaat. Normaal is deze route vrij rustig.

De meeste dagen moet er veel geklommen en gedaald worden, waardoor er praktisch geen rustige dagen bij zijn. Het is een van de zwaarste Camino’s. Deze tocht loop ik met Jac. Hij heeft ook al de nodige tochten gedaan, zodat deze tocht ook voor hem niet helemaal nieuw is. We weten vooraf, wat ons te wachten staat.

We gebruiken voor deze tocht het boek: Te voet naar Santiago de Compostela. De Kustroute van Paco Nadal. Het is een overzichtelijk boek met redelijk goede routekaarten, hoogteprofielen en informatie over de dorpen en steden.

Lees meer…..


CIMG0323